A Google Pixel Watch kezdetben nem nyerte el a közönség tetszését, leginkább annak köszönhetően, hogy minimalista dizájnnal rendelkezett és korlátozott volt az önállósága, nem rendelkezett szokatlan funkciókkal. De a Google hagyta, hogy a frissítések szóljanak, és növeljék a funkciók számát. Ma azt tapasztaljuk, hogy ez az óra olyan új funkciókkal bővül, amelyek életeket menthetnek.

Google Pixel Watch frissítés

A Google Pixel Watch egy olyan funkciót kapott, amely lehetővé teszi a bukásérzékelést, ez hasznos az idősebbeknek és az egyensúlyi problémákkal küzdőknek. Mozgásérzékelőket és MI-t (Mesterséges Intelligenciát) használ a súlyos bukások és hosszú ideig tartó mozdulatlanság észlelésére. Ez a cég első okosórája, és meglepő, hogy ez a funkció nem volt jelen a kezdetektől fogva.

Ha a felhasználó súlyosan elesik, az óra megkérdezi, szüksége van-e orvosi segítségre. Ezután automatikusan hívást indít a vészhelyzeti szolgálatokhoz, a mentőkhöz vagy a hozzátartozókhoz. A bukás érzékelése után további 30 másodpercig vár, hogy ellenőrizze, a személy mozog-e. Ha nem, az óra rezeg, riasztást ad ki és értesítést jelenít meg a képernyőn, hogy ellenőrizze, szüksége van-e segítségre.

Google Pixel Watch frissítés

Majd további 60 másodpercig vár, mielőtt hívást indítana a vészhelyzeti szolgálatokhoz. Megtudtuk, hogy a Pixel Watch Wear OS-ének frissítése lehetővé teszi az SpO2 szint ellenőrzését, valamint az oxigénszint változásainak azonosítását alvás közben. Figyelemmel kísérheti az SpO2 trendek változásait az idő múlásával, hogy felfedje a tevékenységgel, a magassággal és az általános jóléttel összefüggő változásokat. Az óra már rendelkezik szívritmus-monitorozási funkcióval, és értesítést küldhet, ha a pulzus túl magasra emelkedne

A frissítés részeként a felhasználók több nyelven kapják meg a Google Assistantot, és már podcastokat is hallgathatnak a Google Pixel Watch-on. Megjelent egy új fémből készült szíj is ehhez az órához.

Emlékeztetőül, a Google Pixel Watch Magyarországon is elérhető.