Még a hétvégén is az ASUS Zenfone 10 zászlóshajó kompakt készülékének bevezetésére várunk, amelyet június 29-ére terveztek. Már sokat megtudtunk a készülék funkcióiról, néhányat pedig a teaser anyagok segítségével ismertünk meg. Most pedig a híres Evan Blass által közzétett képeket látunk.

ASUS Zenfone 10

El kell ismernem, hogy a dizájnt illetően nincsenek nagy meglepetések, sőt azt is mondhatnám, hogy a változások alig észrevehetőek. Megvan az a jól ismert nagy dual kamera modul hátul, a lapka, amelybe integrálták az ujjlenyomat-olvasót a power/unlock gombba, és a különböző trendi színekben kapható policarbonát hátlap.

ASUS Zenfone 10

Az ASUS Zenfone 9 fekete, kék, piros vagy fehér színben volt elérhető, most pedig a Zenfone 10 fekete, fehér, piros, kék és zöld színben lesz kapható. Van egy selfie kamera kivágás a kijelzőn, amely a bal felső sarokban található, és ami a változásokat illeti, úgy látom, hogy a telefon hátulján lévő szöveg más helyen található, mint az elődjénél.

ASUS Zenfone 10

Az itt várt funkciók között szerepel egy 5,9 hüvelykes AMOLED panel, egy Snapdragon 8 Gen2 lapka és egy dupla kamera Gimbal stabilizációs rendszerrel, ami a 2.0 verzióhoz ért. Támogatni fogja a vezeték nélküli töltést, 3,5 mm-es audio jack-et és IP68-as víz- és porállóságot is biztosít.

ASUS Zenfone 10

Egy korábban az interneten felbukkant információ szerint a telefon ára 749 dollár lenne, ami nálunk körülbelül 259 ezer Ft, adók nélkül. Sőt, azt is el tudom képzelni, hogy a végösszeg meghaladja majd a 300.000 forintot, és ez lenne a telefon egyik nagy hátránya. Még a Zenfone 9 is magas áron van listázva, és sok más érdekes lehetőség van ebben az árkategóriában.