A Gmail iOS-es verziója egy régóta várt frissítést kapott, egy könnyen elérhető leiratkozási gomb formájában. Az iOS felhasználók mostantól egy egyszerű és gyors módszert kapnak a nem kívánt e-mailek elhagyására, egy olyan funkciót, ami még nem érhető el az Android felhasználók számára.

Korábban sokan várták a Gmail leiratkozási gombjának bevezetését. Tavaly novemberben bejelentették, hogy a Gmail csapata ezt a funkciót teszteli Androidon, de meglepő módon az iOS felhasználók kapták meg először. Ez a lépés a Google részéről folytatódik abban a sorban, hogy bizonyos funkciókat először az iOS-re vezetnek be, mint például a Google alkalmazásban az utolsó 15 perc böngészési előzményének törlését, vagy a Google Fotókban a videók vágásának lehetőségét.

Gmail frissítése iOS-en: Gyors leiratkozás gomb érkezik, Android felhasználók még várnak

Az új iOS funkció egy kiemelt leiratkozási gombot jelent, ami közvetlenül az e-mail tárgy sora alatt és a tartalom felett helyezkedik el. Ez a gomb kiküszöböli az előző leiratkozási lépéseket, amelyek a három pont menü elérését és a leiratkozási opció keresését, vagy az e-mail végéig való görgetést igényelték a feladó leiratkozási gombjának megtalálásához. Most a felhasználók egyetlen érintéssel leiratkozhatnak, időt és erőfeszítést megtakarítva.

Jelenleg a leiratkozási gomb még nem jelent meg az Android eszközökön, ami ironikus, tekintettel arra, hogy az Android a Google saját platformja. Mindazonáltal, ez a lépés egy példája a Google elkötelezettségének a felhasználói élmény javítására minden platformon.