A OnePlus 10 Pro, a népszerű okostelefon végre elkezdte megkapni az Android 14 alapú OxygenOS 14 frissítést Európában és Észak-Amerikában. Ez a hír hosszú várakozás után érkezett, ami némi elégedetlenséget keltett a márka rajongói körében, különösen mivel az indiai felhasználók már korábban hozzájutottak ehhez a frissítéshez. Végül Európa és Észak-Amerika régiói is bekerültek a terjesztési listára, friss levegőt hozva a OnePlus 10 Pro felhasználóinak.

A frissítés jelentős, közel 2,5 GB méretű, és a 2023 novemberi biztonsági javítást tartalmazza. Bár ez nem a legújabb, a felhasználók hamarosan újabb frissítésre számíthatnak. A telepítés után néhány felhasználó a telefonjel elvesztéséről számolt be, ami a SIM-kártya újra behelyezésével megoldódott. Ezen kívül a frissítés úgy tűnik, javításokat hoz az akkumulátor élettartamában és apró vizuális módosításokat az felhasználói felületen.

A OnePlus 10 Pro, a népszerű okostelefon végre elkezdte megkapni az Android 14 alapú OxygenOS 14 frissítést Európában és Észak-Amerikában.
A OnePlus 10 Pro, a népszerű okostelefon végre elkezdte megkapni az Android 14 alapú OxygenOS 14 frissítést Európában és Észak-Amerikában.

Mindazonáltal az OxygenOS 14 a OnePlus 10 Pro-n hagy némi kívánnivalót a személyre szabás terén. Például nincsenek fejlett testreszabási lehetőségek a zárolási képernyőhöz, ami egy viszonylag gyakori funkció más Android 14 verziókban. Ez egy olyan szempont, amit a felhasználók hiányosságnak tekinthetnek, figyelembe véve a nagy frissítéstől való elvárásaikat.

Összességében, bár az Android 14-re épülő OxygenOS 14 frissítés jelentős javulásokat hoz a OnePlus 10 Pro számára Európában és Észak-Amerikában, vannak bizonyos korlátok, különösen a személyre szabhatóság terén. Azonban a frissítés egy lépés előre a felhasználók számára, akik új funkciókra és teljesítménybeli fejlesztésekre vártak.