A Samsung Galaxy A24, egy megfizethető árú belépő szintű készülék, melynek értéke hirdetés szerint 76 700 Ft alatt van. Azonban a telefon iránt érdeklődőknek szem előtt kell tartaniuk, hogy a termék néhány országban, így Indonéziában, Vietnamban és Malajziában, félrevezető reklámokban jelenik meg.

Félrevezető reklám: a Samsung Galaxy A24 nem rendelkezik 16 GB RAM-mal!

A malajziai piacon a telefonért 223 dollárt (kb. 76 700 Ft) kell fizetni. Azok, akik május 31-ig megvásárolják, plusz egy éves garanciát kapnak, amelynek értéke 22 dollár (kb. 7 567,34 Ft), valamint egy átlátszó tokot, melynek ára 17 dollár (kb. 5 847,49 Ft).

A telefon 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel rendelkezik, amely microSD kártyával 1 TB-ig bővíthető. Azonban a malajziai marketinganyagokban a telefon 16 GB RAM-mal van feltüntetve, ami nem felel meg a valóságnak.

Félrevezető reklám: a Samsung Galaxy A24 nem rendelkezik 16 GB RAM-mal!

Az apróbetűs rész elolvasása nélkül könnyen félrevezethető az ügyfél, hiszen az extra 8 GB RAM csak virtuális, és csak a RAM Plus opció aktiválásával válik elérhetővé. Ezt a tárhelyből nyerik, ami manapság egyre gyakoribb megoldás a mobiltelefonoknál. Ennek ellenére a készüléket 16 GB + 128 GB konfigurációban hirdetik.

Fontos, hogy mindig olvassuk el az összes információt egy hirdetésben vagy hivatalos oldalon, amikor telefont vásárolunk. Egy tapasztalatlan vásárló könnyen beleeshet a reklám csapdájába. Másrészről, a telefon előnye a 4 éves Android frissítési ciklus, vagyis a készülék Android 17-ig frissíthető.