Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, ebben a hónapban Indiába látogat, és találkozik Narendra Modi miniszterelnökkel, amely során várhatóan nyilvánosságra hozza a vállalat indiai üzleti stratégiáját. Ez a lépés nagy jelentőséggel bír, hiszen a Tesla eddig nem rendelkezett közvetlen jelenléttel az indiai piacon, amely dinamikus növekedési lehetőségeket kínál az elektromos járművek területén.

Musk látogatása egybeesik az indiai kormány növekvő nyitásával az új technológiák és a zöld energia felé, amit Modi kormánya folyamatosan támogat. Az esemény nem csak a Tesla, hanem az egész elektromos járműipar számára is fontos mérföldkő lehet, hiszen India hatalmas piaci potenciállal rendelkezik a technológiai innováció és a fenntartható közlekedés területén.

A találkozó során várhatóan szóba kerülnek majd a Tesla indiai gyártási és értékesítési stratégiái, beleértve a helyi gyártás lehetőségeit és a kormányzati támogatásokat, amelyek jelentős mértékben befolyásolhatják a Tesla sikerét az indiai piacon. Ez a fejlemény tovább erősítheti India pozícióját mint a technológiai innováció és a zöld energia egyik globális központját.