A Google folytatja alkalmazásainak frissítését az Android 14 operációs rendszerhez, és a Google Maps az utóbbi szoftver, amely elhagyja az egyedi megosztási felületet a natív változat javára. Ez a lépés összhangban van a Chrome és a Fotók alkalmazások korábbi átállásával, amelyek már tavaly, illetve néhány hónapja frissültek.

Az előző megosztási felület teljes képernyős dizájnnal rendelkezett, ahol a “Megosztás” gomb és a bezárás ikon a képernyő tetején helyezkedett el, míg a profil képe, a név és az email cím egy “Megosztás mint” jelzőben jelent meg a sarokban. A felhasználók gyorsan beírhattak egy nevet, telefonszámot vagy email címet, melyet egy javaslatokat tartalmazó görgős menü követett. Az alkalmazás parancsikonjai között megjelent a vágólapra másolás és egy “Továbbiak” lehetőség is, amivel más alkalmazásokhoz lehetett férni.

Az új verzió, amely az Android 14 és újabb verziókon érhető el, a rendszer megosztási lapját hozza elő, gazdagabb linkelőnézettel, amely magában foglalja a hely nevét és akár egy képet is. Emellett közvetlen megosztási kapcsolatok és alkalmazásrács jelenik meg, ahol az első helyen a “Maps: Add to list” opció található.

A Google Maps frissített megosztási gombja a teljesen kinyitott listázásoknál is megjelent, a keresés ikon mellett helyezkedik el, és sokkal gyorsabban elérhető, mint a korábbi “Útvonal, Indítás, Hívás, Mentés” stb. görgős menü.

A frissítés már elérhető a Google Maps 11.122.x verziójában az Android 14 operációs rendszeren.