Ellentétben a korábbi híresztelésekkel, melyek szerint a Meizu visszavonulna az okostelefon-piacról, úgy tűnik, a cég továbbra is komoly szereplő marad. Információink szerint a Meizu nemcsak, hogy a piacon marad, hanem öt új okostelefon-modellt is piacra készül dobni. Ez a lépés különösen jelentős, tekintettel arra, hogy a vállalat globális jelenléte eddig nem volt túl erőteljes, de Kínában továbbra is meghatározó szerepet tölt be. A gyártóról szóló korábbi pletykák, amelyek szerint a cég az MI-alapú termékekre helyezné át a fókuszt, részben cáfolhatónak tűnnek a legújabb információk fényében.

Az adatbázisunkban talált információk alapján az új készülékek, amelyeket M411H, M411L, M412H, M421Q és M431Q modellszámokkal azonosítottak, egyelőre kevés részlettel bírnak. A Meizu korábbi termékstratégiáit figyelembe véve valószínű, hogy a friss sorozat magába foglal majd drágább és költséghatékonyabb modelleket is, mindegyikük erős lapkával és lenyűgöző kijelzővel felszerelve. Ez ismételten megerősíti a Meizu hagyományos piaci stratégiáját, hogy fejlett technológiát kínál versenyképes áron.

Annak ellenére, hogy a Meizu az okostelefonok piacán kisebb szereplőnek számít az Apple és a Samsung fénypontjaiban, úgy tűnik, erősíteni kívánja pozícióját a prémium szegmensben. A vállalat új modellek iránti növekvő érdeklődés azt sugallja, hogy a közelgő bevezetések hasonló irányvonalat követnek majd. Bár a Meizu 21 Note nem éri el a Meizu 21 Pro csúcsmodell szintjét, ígéretes jellemzői biztosan felkeltik majd a technológiai entuziasták érdeklődését.

Miközben a pontos műszaki adatok és a piacra kerülés időpontja továbbra is homályban marad, az új modellek léte erős bizonyíték arra, hogy a Meizu nem áll le teljesen az okostelefon-gyártással. Lehetséges, hogy a jövőben a cég kisebb számú, de magasabb MI-beágyazottságú készülékekre koncentrál majd.