A Google legújabb Androidos készüléke, a Pixel 8a már alig tartogat meglepetéseket, köszönhetően a frissen kiszivárgott promóciós videónak, amely részletesen bemutatja az MI funkciókat. Ezek a képességek korábban sem voltak ismeretlenek, hiszen az Android Headlines már reggel közzétett egy exkluzív jelentést, amelyben a Pixel 8a MI funkcióit néhány promóciós képen át ismertették, beleértve olyan szolgáltatásokat, mint a Best Take, amit a Pixel 8 és Pixel 8 Pro modelleken is megtalálhatunk, valamint az Audio Magic Eraser és a Circle to Search funkciókat.

Ezenfelül, a mobiltelefon hazai forgalmazásáról szóló korábbi cikkünk szerint, amely a Google Pixel 9 magyarországi exkluzív forgalmazójáról, a Yettel-ről számolt be, várható, hogy a Pixel 8a is hasonló exkluzivitással kerül majd piacra Magyarországon, ahol a májusi bemutatóra számítunk.

A videó azonban mégis új megvilágításba helyezi ezeket a funkciókat, hiszen lehetőséget ad arra, hogy lássuk őket működés közben, nem csak statikus képeken keresztül. A videóban a Pixel 8a néhány legintelligensebb funkcióját tárják fel, többek között a valós idejű élő fordítást is bemutatják.

Ezek a funkciók már jelen voltak a Google zászlóshajó telefonjain az ősz óta. Néhány, mint például az élő fordítás, már régóta elérhető. Azonban a mai napig kiszivárgott információkig nem volt teljesen biztos, hogy ezek az MI képességek mennyire lesznek integrálva a Pixel 8a-ba.

Kiszivárgott a Pixel 8a AI funkcióit bemutató promóciós videó
Kiszivárgott a Pixel 8a AI funkcióit bemutató promóciós videó

A videó újabb betekintést enged a Pixel 8a-ba, amelyről már szinte minden ismert, kivéve az árát és azt, hogy hol és mikor lesz kapható. A készülék már számos alkalommal feltűnt renderelt képeken és promóciós anyagokban. Az új videó további lehetőséget biztosít a fogyasztóknak, hogy megismerjék a Google következő A sorozatú telefonját. Az új információk azonban szűkösek a telefon külsejét illetően, mivel minden, ami a videóban látható, már korábban kiszivárgott statikus képek formájában.

Az egyetlen újdonság, amit a videó nem mutat be, az a telefon menta színe, amely szintén már korábban kiszivárgott. A Pixel 8a várhatóan Google Tensor G3 chipkészlettel érkezik, amely a Pixel 8 sorozatot is hajtja, továbbá rendelkezik egy 6,1 hüvelykes 120Hz-es kijelzővel, 8GB RAM-mal, 128GB vagy 256GB tárhellyel, egy 64MP-es fő kamerával, és egy 4,500mAh akkumulátorral, amely 27W-os gyorstöltést támogat. Az operációs rendszer pedig Android 14 lesz.