Talán már hallottatok róla, hogy milyen kreatív módszerekkel próbálnak emberek csempészni. Most egy különleges esettel találkoztunk: egy férfi nem kevesebb mint 68 iPhone-t rejtett el a testén, mindezt a ruházata alá rejtve, amikor egy kínai kikötőn próbált átjutni.

A kikötő munkatársai a Qingdao Port-ban buktatták le a csempészt július 31-én. Az volt a terv, hogy az iPhone-okat adók és illetékek fizetése nélkül csempéssze be az országba, hogy aztán nagy haszonnal adhassa el őket. A vámosoknak azonban feltűntek a furcsa ruhaarányok és az eltérések a testén.

Egy férfi 68 iPhone-t próbált csempészni egy kínai kikötőn keresztül

A vizsgálat során felfedezték, hogy az iPhone-okat ragasztószalaggal rögzítette a lábához, hasához és derékhoz. A képeken is látszik, hogy vékony műanyag segítségével rögzítette az iPhone-okat a testéhez. Ez azonban nem az első eset volt: korábban egy nőt is elkaptak, akinél 102 iPhone-t és 15 luxusórát találtak, mindet a ruhái alatt.

2015-ben egy másik esetben egy férfi 94 iPhone-t próbált meg átcsempészni Hongkong határán, testére ragasztva őket. A csempészeket legtöbbször a furcsa járásuk árulja el, valamint az, ha testükön aránytalan formákat látnak. Fontos megjegyezni, hogy az iPhone ára országonként változik, így egy-egy készülék eladásával akár több száz dollárt is meg lehet spórolni.