Már hallottunk arról, hogy az One UI 6.0/Android 14 augusztusban bétaként kerül bemutatásra. Most azonban, meglepetésünkre, a Samsung Németország kiszivárogtatta, hogy az új rendszer már fut a Galaxy S23-as sorozaton az USA-ban, Dél-Koreában és Németországban.

Bár a bejegyzést gyorsan eltávolították, előtte közzétették a frissítés változásait. Új funkciók között találunk egy kamera widgetet, egy frissített Gyorsbeállítások panelt, és egy “helyzetfüggő” háttérképet. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a háttérkép az eszköz használatának módjához igazodik. Ha például alvó módban használjuk, a háttérkép egy pihentetőbb képre vált.

Az új kamera widget lehetőséget kínál a fotók más tárolóhelyre való átmozgatására. Bár jelenleg még nem lehet jelentkezni a bétaprogramba, amikor elindul, a Samsung Társalgó alkalmazáson keresztül lehet majd regisztrálni, és a Beállítások menüpont alatt frissíteni.

A Samsung hirdetése emellett új, levegősebb és egyszerűsített felületet is ígér. A Gyorsbeállítások panelje szintén átlátszóbbá és rendezettebbé válik, nagyobb teret hagyva az ikonok között.