Az Audi bejelentette, hogy a 2021-től gyártott modellekben integrálják a ChatGPT-t, követve az MI trendeket. Az új funkció július 2024-től lesz elérhető kétmillió Audi gépjármű tulajdonosának, amelyek a harmadik generációs infotainment rendszerrel (MIB 3) vannak felszerelve. Ez a fejlesztés lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy menet közben hasznos információkat kapjanak anélkül, hogy a vezetésről elvonják a figyelmüket.

Az új funkció részletei

Az új funkció révén a sofőrök egyszerűen aktiválhatják a ChatGPT-t az „Hey Audi” parancs vagy a kormányon található dedikált gomb megnyomásával. Az Audi asszisztensének szerepe kiegészül, így nemcsak az autó funkcióit tudja vezérelni, hanem kérdések esetén a ChatGPT-t is bevonhatja. Például az asszisztens képes lesz úti célokat keresni vagy időjárás-előrejelzést biztosítani, de ha további információra van szükség, a ChatGPT segít válaszolni.

Az új funkcióval többek között az Audi Q6 e-tron 1 és a jövőbeni E3 1.2 elektromos modellek lesznek felszerelve. Az Audi nagy hangsúlyt fektet az adatok biztonságára is: a kérdéseket és válaszokat a feldolgozás után törlik, és a GPT-nek nincs hozzáférése a jármű adatainak.

Előnyök és adatbiztonság

Az Audi és a ChatGPT integrációjának egyik legnagyobb előnye, hogy a sofőrök folyamatos kapcsolatban maradhatnak az autójukkal, miközben biztonságban vezethetnek. Az adatbiztonság érdekében az Audi biztosítja, hogy az összes kérdés és válasz törlésre kerül a feldolgozás után, és a GPT nem fér hozzá a jármű adataihoz. Ez garantálja, hogy a felhasználók adatai biztonságban maradnak.