A Windows 10 felhasználói számára jó hír érkezett: a Microsoft 2025 októberi támogatásának megszűnése után egy külső szolgáltató, a 0patch, további öt év biztonsági frissítést biztosít az operációs rendszerhez. Így 2030-ig biztonságosan használható marad a rendszer.

A Windows 10 támogatásának megszűnése sok felhasználót érint, különösen azokét, akik hardverük miatt nem tudnak váltani a Windows 11-re. A 0patch által kínált megoldás nagy segítség lehet számukra, mivel a cég már eddig is számos támogatását vesztett Windows- és Office-verzióhoz nyújtott biztonsági javításokat.

Hogyan működik a 0patch?

A 0patch apró méretű biztonsági javításokat kínál, amelyek a számítógép memóriájába injektálódnak, így gyors és zökkenőmentes védelmet biztosítanak a kritikus biztonsági rések ellen. Az egyik nagy előnye, hogy ezek a javítások azonnal hatnak, és nincs szükség a számítógép újraindítására.

Mennyibe kerül mindez?

A 0patch szolgáltatása nem ingyenes, de viszonylag olcsó: évi 25 euróba, azaz körülbelül 10 ezer forintba kerül egy számítógépre vonatkozó előfizetés. Tekintettel arra, hogy a nem támogatott operációs rendszerek használata komoly biztonsági kockázatot jelent, ez az összeg nem számít magasnak.

A Windows 10 további öt éves támogatása lehetővé teszi, hogy a felhasználók nyugodtan használhassák rendszerüket anélkül, hogy aggódniuk kellene a biztonsági fenyegetések miatt. Azok számára, akik nem tudnak vagy nem akarnak frissíteni Windows 11-re, a 0patch megoldása kiváló alternatíva.