Fedezd fel az Enterprise űrhajók titkait az új Star Trek Experience – élményben, ahol a híres űrhajók folyosóin sétálhatnak a rajongók. Bár a Star Wars a közelmúltban több figyelmet kapott a May The Fourth miatt, a Star Trek híveinek is akad okuk az örömre. A Roddenberry Archive csapata több virtuális Star Trek élményen dolgozik, amelyek hamarosan elérhetők lesznek.

Az űrhajók folyosóin sétálhatnak a rajongók az új Star Trek Experience - élményben

Az online platformon a rajongók bejárhatják a USS Enterprise különböző változatait, amelyek az évtizedek során több film és sorozatban is megjelentek. Bár a Roddenberry Archive korábban inkább fotókat és videókat tartalmazott, most már egyfajta “Street View” élményt is kínál az űrhajók fedélzetén.

Az oldalról elérhető többek között a Star Trek: Az eredeti sorozat, a Picard, a Discovery és a Strange New Worlds fedélzete. A látogatók kiválaszthatják kedvenc Enterprise változatukat és virtuálisan bejárhatják annak fedélzetét. A különböző időszakok közötti ugrás lenyűgöző: a 2100-as évektől az 2161-es, majd a 2245-ös változatig terjedő időutazás során a fedélzet kialakítása jelentősen változik.

A Roddenberry Archive több évtizedes együttműködés eredménye Gene Roddenberry, a Star Trek atyjának örökösei és az OTOY grafikai és felhő alapú vállalat között. Az archívum további érdekességeket is tartalmaz, mint például William Shatner interjúját, valamint a 1979-es USS Enterprise holografikus változatát.