A közelmúltban arról számoltunk be, hogy az OPPO győzelmet aratott egy Nokia elleni perben Franciaországban, amely szabadalmi jogokhoz kötődött. Ezt példaként felhasználva újra eladhatja termékeit Németországban. Most azonban kiderült, hogy a kínai cég ennek ellenére kivonul Franciaországból.

Az egyik tech blogger korábban pletykált róla, hogy miután elhagyták Németországot, az OPPO és az OnePlus Franciaországból is kivonul, majd végül az egész európai piacot elhagyja. A BBK tulajdonában lévő cégek cáfolták ezeket a híreket, de pont ez történik. Nos, most kiderült, hogy az OPPO elhagyja a francia piacot, ezt a hírt az OPPO franciaországi disztribúciós partnere, a Yang Technology is megerősítette.

Ezért az OPPO eszközei már nem lesznek beszerezhetőek ebben az országban, bár a viszonteladóknál még maradtak raktárkészletek. Az OPPO nem indokolta meg a döntés okait, de a Nokia-val szembeni szabadalmi vita nyilvánvalóan az oka. Egy dolgot azonban tisztázni kell: az OPPO nem szüntette meg teljesen a németországi üzletét, inkább felfüggesztette, amíg a cég ki nem fizeti a finneknek tartozásait.

Már május óta az OPPO felmondta a harmadik felek marketing- és értékesítési csapatainak Franciaországban, megszüntetve a kereskedelmi promóciós erőfeszítéseket. Az OPPO helyi kiskereskedelmi partnerei bejelentették, hogy eladják a raktáron maradt utolsó termékeket, amíg azok ki nem fogytak. Emlékeztetőül: egy párizsi bíróság bírója az OPPO javára döntött, és a Nokia szabadalmainak érvénytelenségét hirdette ki a “hiányzó innováció” miatt.