Megérkezett az OPPO A2 Pro, egy újabb okostelefon az OPPO A-sorozatából. Bár a készülék csak Kínában került piacra, annak ellenére rengeteg érdekes funkcióval és lehetőséggel bír. Különösen figyelemre méltó az OPPO által indított új program, amelynek keretében a gyártó ingyen cseréli a telefon akkumulátorát, ha annak kapacitása 4 éven belül 80% alá csökken.

OPPO A2 Pro
OPPO A2 Pro

Az új modell három színben, fekete, rózsaszín és barna kivitelben érhető el. A hátlap anyaga üveg vagy bőr lehet, attól függően, hogy melyik változatot választod. A készülék 6,7 hüvelykes, görbült AMOLED kijelzővel rendelkezik, 120Hz-es frissítési rátával és Full HD+ felbontással. A motorháztető alatt egy MediaTek Dimensity 7050 lapka dolgozik, akár 12 GB RAM-mal és 512 GB belső tárhellyel.

OPPO A2 Pro

A hátlapon egy nagyméretű, kör alakú fényképezőgép-modul található, amely egy 64 MP-es fő kamerát, egy 2 MP-es bokeh kamerát és egy LED villanót tartalmaz. Az előlapon egy 8 MP-es szelfikamera kapott helyet F/2.0 rekeszértékkel. Az ujjlenyomat-érzékelő az AMOLED panel alatt van, és az eszköz IP54 tanúsítvánnyal is rendelkezik, amely víz- és porállóságot biztosít.

OPPO A2 Pro

Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh, és 67W-os vezetékes töltést támogat. Az OPPO állítása szerint az akkumulátor 1000 töltési ciklus után is megőrzi eredeti kapacitásának 88%-át. Emiatt indították el a négyéves ingyenes akkumulátor-csere programot. Technológiákat is beépítettek, amelyek hosszú távon védenek az akkumulátort.

A készülék Android 13 operációs rendszert futtat, a ColorOS 13.1 felhasználói felülettel. Bluetooth 5.3, WiFi 6 és USB-C 2.0 port is található rajta. Kínában az alapmodell, ami 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel rendelkezik, körülbelül 330 dollárba (kb. 115 000 Ft) kerül. A csúcsmodell (12 GB + 512 GB) 330 dollárért (kb. 115 000 Ft) kapható.

Egyelőre nem tudni, hogy az OPPO A2 Pro globálisan is elérhető lesz-e, és hogy az ingyenes akkumulátor-csere programot Európában is bevezetik-e más modelleknél.