A telefonpiac egyik érdekes szereplője, az OPPO ismét egy új modellt készül piacra dobni, és nem is akármilyet. A nemrégiben napvilágot látott információk alapján az OPPO A38 nevű modell kerül hamarosan a boltok polcaira, amely igyekszik ötvözni az alacsony árat a megfelelő minőséggel.

OPPO A38

Az első benyomásokat az eszköz kinézete adja meg. A telefon a régebbi stílus jegyeit viseli magán, a csepp alakú “notch”-sal az előlapon, ami helyet ad a szelfikamerának. Az alsó részen pedig egy kis “áll” is fellelhető, ami már-már retro stílusban hozza vissza az emlékeket.

Az A38-as modell 6.56 colos LCD kijelzővel rendelkezik, HD+ felbontással és 90Hz-es frissítési rátával. A lapka alatt egy MediaTek Helio G80-as egység dolgozik, amit 4 GB RAM és alapból 128 GB tárhely támogat. Nem tudjuk még, hogy lesznek-e további tárhely opciók, de a kezdő verzió így is ígéretes.

Az energiaellátást egy 5000 mAh-s akkumulátor biztosítja, amely minimum 15W-os töltéssel rendelkezik. Az IP54 védettséget is élvező készülék Android 13-mal és ColorOS 13 felülettel érkezik. A kamerái is megérdemlik a figyelmet: hátul egy 50 MP-es fő kamera és egy 2 MP-es másodlagos (bokeh/makró) kamera található, elől pedig egy 5 MP-es szelfikamera F/2.2 rekeszértékkel.

Végül, de nem utolsósorban, az árazásról is szót kell ejteni. Európai viszonylatban a telefon ára 159 euró lesz, ami forintban körülbelül 59 000 Ft. Az esélyek jók, hogy Magyarországon is megjelenik a készülék.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!