Az Apple legújabb zászlóshajója, az iPhone 17 Pro Max, egy izgalmas fejlesztést hordozhat a mobilfotózás terén. Egy friss hír szerint ez lesz az első Apple készülék, amely három, egyenként 48 megapixeles kamerával büszkélkedhet majd.

A MacRumors által közölt információk szerint a Haitong International Securities cég Hongkongban felfedezte, hogy az Apple egy Largan Precision nevű beszállítótól rendelt egy 48 megapixeles teleobjektív-szenzort, amely várhatóan az iPhone 17 Pro Max-ben kap helyet. Ez az újítás az Apple Vision Pro nevű, augumentált és virtuális valóságot kezelő fejhallgatójának is előnyére szolgálhat, bár ennek részletei egyelőre homályban maradnak.

Az iPhone 15 Pro sorozat már tartalmazott egy 48 megapixeles főkamerát, valamint egy 12 megapixeles ultranagy látószögű és egy 12 megapixeles teleobjektív kamerát. A hírek szerint az iPhone 16 Pro és 16 Pro Max modellek 2024-ben egy 48 megapixeles ultranagy látószögű szenzort is kapnak. Amennyiben a mostani pletykák valósággá válnak, az iPhone 17 Pro Max lehet az első olyan Apple telefon, amely három, mindegyik 48 megapixeles kamerát foglal magában a hátlapján.

Az Apple a tervek szerint 2025 szeptemberében mutatja be ezt az új telefoncsaládot. A mobilpiac gyorsan változó világában azonban a tervek még módosulhatnak, így a jövőbeli fejlesztések pontos részletei egyelőre még kérdésesek.