Ma izgalmas hírek érkeztek az iPhone 16 szériáról, amelyek mindenképpen figyelemre méltóak. Az egyik legnagyobb újdonság az iPhone 16 Pro számára tervezett akkumulátor, amely teljesen új technológiát alkalmaz. Emellett mind a négy modell ugyanazt a lapkát kapja.

Új akkumulátorcella technológia

Az egyik iPhone 16 Pro modell várhatóan fémmel bevont akkumulátorcella technológiát alkalmaz majd. Ez az új dizájn növeli az akkumulátorok energiasűrűségét anélkül, hogy megnövelné a méretüket. Ezen felül a javíthatóság is javulni fog. Ming-Chi Kuo elemző szerint az Apple új akkumulátor-dizájnja rozsdamentes acél bevonattal készül, ami megkönnyíti az akkumulátor cseréjét.

Ez azt jelenti, hogy az új akkumulátorok kevesebb ragasztót igényelnek, és egy speciális elektromos módszert alkalmaznak, amely lehetővé teszi, hogy az akkumulátor könnyen eltávolítható legyen. Az Apple célja, hogy az EU szabályozásainak megfelelve könnyebben javítható iPhone-okat gyártson, és 2027-re otthon is cserélhető akkumulátorokat kínáljon.

Egységes lapka és új akkumulátor technológia az iPhone 16 szériában
Egységes lapka és új akkumulátor technológia az iPhone 16 szériában

Egységes lapka minden modellben

Emellett kiderült, hogy mind a négy iPhone 16 modell ugyanazt az Apple A18 lapkát kapja. Ez megszünteti a teljesítménybeli különbségeket a modellek között. Az Apple az iPhone 14 óta különböző lapkákat használ a készülékein, de a mostani stratégia változtatás célja az Apple Intelligence támogatása. Jelenleg az MI csak az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max modelleken elérhető, de a jövőben ez változhat.

Az új széria azonosítói a “X” jelzőt kapták, ami egységesítést sugall a modellek között, szemben a korábbi gyakorlattal, ahol a különböző lapkák különböző azonosítókat kaptak.