Samsung Galaxy S25 Plus sorsa kérdésessé vált, mivel a legfrissebb pletykák szerint a dél-koreai vállalat elhagyhatja ezt a modellt, és csak a Galaxy S25 és S25 Ultra változatokat kínálja majd.

A Samsung 2020 óta évente három különböző modelllel jelentkezik a zászlóshajó szériában, de az S24 Plus eltűnéséről szóló hírek már tavaly is felröppentek, mégsem váltak valóra. Az Android Headlines szerint azonban 2025-re megvalósulhat ez a stratégia, mivel a cég adatbázisa szerint csak a normál és az Ultra modellek szerepelnek a terveik között, a Plus nem.

A vásárlók egyre inkább a kisebb alapmodellt vagy az Ultra változatot választják, míg a Plus eladási mutatói elmaradnak a várakozásoktól. Az évek során a különbségek a bázismodell és a Plus között minimálisra csökkentek, többnyire csak a kijelző méretében és az akkumulátor kapacitásában jelentkeznek eltérések. A lapka, RAM mennyisége, tárhely és kamerák szinte azonosak. Néha az anyaghasználat vagy a maximális tárhely és RAM variánsok különböznek.

A Samsung számára egyre logikusabb lépés a Plus modellek elhagyása. Hasonló helyzetbe került a Galaxy A70 széria is, amely néhány felhasználóban keserű szájízt hagyott. Az S25 Ultra részleteiről itt olvashatók további információk.