A 2022 szeptemberében megjelent iPhone 14 után rögtön megindultak a találgatások egy újabb készülék, az iPhone 15 Ultra kapcsán. Az Apple Watch Ultra ihlette ezt a modellt, amely ultra prémium funkciókkal rendelkezhet majd, akár még a Pro Max felett is. Most azt is megtudtuk, hogy az ára magasabb lesz, mint vártuk.

Az iPhone 15 sorozatot 2023 szeptemberében várják bemutatni, jelentős változásokkal. Egy Apple-komponens beszállítóihoz közeli forrás szerint az iPhone 15 Ultra ára 2907 dollár lesz (kb. 1 000 000 Ft), míg az iPhone 14 Pro Max 1 TB-os változata 1599 dollár volt. Az összeg abszurdnak tűnik. Ugyanez a forrás azt is elárulta, hogy az iPhone 15 Pro Max “Ultra” névre változik. A cég tovább növeli a Pro és az Ultra közötti különbséget is, az S23 Ultra modell alapján.

Az iPhone 15 Ultra kétszer annyiba kerülhet, mint az iPhone 14 Pro Max; Meghaladhatja az 1 000 000 Ft-ot

Az eddig tudottak alapján az iPhone 15 Pro Max kamera kiemelkedése 3,78 mm, ami 5%-kal nagyobb, mint az iPhone 14 Pro Max esetében. A 13 mm-es kamera lencse egy 16,2 mm átmérőjű gyűrűben elfér. A telefon elő- és hátlapja nem fog nagyban eltérni az iPhone 14 sorozattól. A hangerőgombok azonban megváltoznak, és szilárd állapotúak lesznek.

Ugyanakkor vannak aggodalmak, hogy a tokok befolyásolhatják a szilárd állapotú gombok működését. Az iOS 17 ezt orvosolja, egy speciális érzékenységi beállítással. Ez a funkció hasonló az Apple Watch Ultra gombjához. Innen igény szerint módosíthatóak a beállítások. Ráadásul a tokgyártók általában előzetes információkat kapnak a telefonok kialakításáról, így tudják, mire számítsanak.

Az iPhone 15 Ultra esetében azt is pletykálják, hogy titánium vagy még erősebb fém keretre vált, nagyobb akkumulátort kap, akár 5000 mAh-t is, és 2 napos üzemidőt biztosít. Emellett periszkópos kamerával és fejlett optikai zoommal, valamint további extrákkal bővül a többi iPhone 15 modellhez képest.