A Samsung bizakodva várja a Galaxy S24 sorozat piaci bevezetését, amelynek értékesítési számai várhatóan meghaladják majd az előző Galaxy S23 modellcsaládét, még az Exynos lapkák újbóli bevezetése ellenére is. Bár Európában a Galaxy S23 sorozat jelentette az első alkalommal, hogy a cég hivatalosan Snapdragon processzorokat használt, a következő generációnál ismét Exynos lapkák kerülnek majd az alapmodellekbe. Ennek ellenére a Samsung arra számít, hogy a Galaxy S24, S24 Plus és S24 Ultra modellek iránti kereslet tovább növekszik.

A Samsung Galaxy S24 sorozat az Exynos lapkákkal is jobban fog elkelni, mint elődje
A Samsung Galaxy S24 sorozat az Exynos lapkákkal is jobban fog elkelni, mint elődje, monja a Samsung

A The Korea Daily hírszolgáltatása szerint a Samsung 35 millió Galaxy S24 egység értékesítését tervezi. Az új sorozatot januárban mutatják be, és ezek lesznek az első “MI-vel felszerelt Galaxy telefonok”. A Galaxy S21 és S22 sorozatok esetében a kiszállított egységek száma 30 millió alatt maradt, míg a Galaxy S23 sorozattal a vállalat egy új rekordot állított fel, 31 millió készülékkel világszerte.

A Samsung összesen 253 millió telefon értékesítését tűzte ki célul 2024-re, beleértve a Galaxy S24 csúcsmodelljeit is. Egyelőre nem világos, hogy a vállalat miként fogja megvalósítani ezt a nagy értékesítési célkitűzést, különösen tekintettel arra, hogy a Galaxy S24 és S24 Plus modellek Európában az Exynos 2400 processzorral érkeznek. Felmerül a kérdés, hogy a vásárlók vajon továbbra is a Snapdragon 8 Gen 2 chippel felszerelt Galaxy S23 sorozatot fogják-e preferálni.

A Samsung célja, hogy az Apple-lel versenyezve növelje a csúcskategóriás készülékeinek értékesítését. Jelenleg azonban a világszintű top 10-es listán az iPhone-ok mellett csak a Galaxy A modellek szerepelnek. Kíváncsian várjuk, hogy a Samsung milyen stratégiát alkalmaz majd a fogyasztók meggyőzésére, hogy a prémium kategóriájú okostelefonjaikat válasszák.