Mikor a Google a Pixel 8-as telefonját bemutatta, már nagy hangsúlyt fektetett az MI (Mesterséges Intelligencia) funkciókra. Most úgy tűnik, a Samsung is ezt az utat választja a Galaxy S24 sorozattal. Ha hihetünk a weben terjedő pletykáknak, az MI funkciók nem csak a kamera használatát teszik okosabbá, hanem olyan eszközöket is elérhetővé tesznek, mint amiket az OpenAI ChatGPT-je vagy a Google Bard-ja kínál.

A Sammobile információi szerint a Galaxy S24, Galaxy S24+ és Galaxy S24 Ultra lehetnek azok a telefonok, melyek a legjobban kihasználják az MI-t. A Samsung olyan eszközök beépítését tervezi ezekbe, mint a ChatGPT és a Bard, amelyekkel például csak néhány szó, fotó vagy videó segítségével tartalmakat és történeteket lehet majd létrehozni.

A Samsung továbbá olyan funkcióval készül, ami képeket képes generálni egy rövid leírás alapján. De ez még nem minden! Fejlesztik a beszéd szöveggé alakításának képességét is. Úgy halljuk, a Bixby – a Samsung hangasszisztense – sok új MI-s funkciót kap, így majd olyan képességekkel bírhat, mint a korábban említett chatbotok.

Még nem tudni pontosan, hogy a Samsung saját fejlesztésű MI-jét használja-e, vagy egy másik céggel közösen dolgozik ezen, de az biztos, hogy a Bixby mostantól sokkal okosabb lesz. A Galaxy S24 sorozatról hamarosan többet is megtudhatunk.

És a legfontosabb: 2024 januárjában várható a hivatalos bemutató!