Az elmúlt hét folyamán kiderült, hogy a OnePlus első hajlítható telefonja a OnePlus Open nevet viseli, amit korábban OnePlus Fold néven ismerhettünk. Most már a bemutatás pontos dátumáról is tudunk: augusztus 29-e lesz a nagy nap.

Eddig csak annyit tudtunk, hogy a készülék bemutatója New Yorkban lesz augusztusban. Azonban a Max Jambor és a SmartPrix belsős információi szerint a pontos dátum augusztus 29. A OnePlus az elmúlt hét folyamán megkönnyebbülhetett, ugyanis a Nothing megerősítette, hogy nem terveznek hajlítható telefonokat gyártani, így egy potenciális versenytárs kevesebb. Persze, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a piac már így is zsúfolt.

Visszatérve a OnePlus Open-re, a márka nagyszabású eseményt szervez New Yorkban, amit online is közvetíteni fognak. A telefon nem csak helyi, hanem globális értékesítésre is szánták. Specifikációk tekintetében a telefon egy 6,3 hüvelykes külső AMOLED képernyővel rendelkezik, 120 Hz-es frissítési rátával, plusz egy 7,8 hüvelykes hajlítható belső képernyővel, szintén 120 Hz-es frissítési rátával. A lapka a Snapdragon 8 Gen 2, 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel.

A kamera részlegen egy 50 megapixeles Sony IMX890 szenzor található, egy 48 MP-s Sony IMX581 ultraszéles szenzorral, plusz egy 64 MP-s telefotó kamera, amely valószínűleg periszkopikus. A 4800 mAh-s akkumulátor 67W-os töltést támogat.