Az utóbbi időben felröppent egy pletyka az interneten, miszerint az ASUS feladná a Zenfone mobiltelefon-sorozatot, és átirányítaná az erőforrásait a ROG Phone csapatához. A hír része egy állítólagos szervezeti átalakításnak. Azonban most a tajvani márka hivatalosan cáfolta ezeket az állításokat.

A vállalat a következőt mondta a közleményében:

“Szeretnénk tisztázni a híreket, miszerint a Zenfone 10 lenne a sorozat utolsó darabja, és az ASUS Zenfone termékcsaládot megszüntetnénk. Ez nem igaz. Folytatni fogjuk a Zenfone és ROG Phone okostelefonok fejlesztését. Elkötelezettek vagyunk az okostelefon-üzletág és az ügyfeleink iránt. További információkért maradjatok velünk, és figyeljétek az új 2024-es termékpalettánkat.”

Szóval az ASUS kijelentette, hogy nem hagyja abba a Zenfone telefonok gyártását, és új modellel is készülnek 2024-ben. A Zenfone telefonok legnagyobb problémája továbbra is az, hogy magas az áruk, és a vásárlók nagyobb kijelzős telefonokat keresnek. A Zenfone 10, amely egy kisebb modell, inkább egy niche piacot céloz meg.

Úgy tűnik, az ASUS ugyanazon az úton halad, mint a Sony az Xperia sorozatával: az eladások nem érik el a várt szintet, mégis folytatják a fejlesztést és a globális piacra történő bevezetést, akár veszteséggel is. Érdemes megjegyezni, hogy az évek során a Zenfone sorozatot egyre inkább egy éves modellre szűkítették, szemben a korábbi 3-4 modellből álló választékkal (például a Zenfone 4).

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!