Sokak számára egy korszak zárul le az ASUS Zenfone sorozatának legújabb, tizedik verziójával. Az Egyesült Államokban már elindultak az előrendelések, de a legfrissebb hírek szerint az ASUS leállítja ezt a mobiltelefon-sorozatot.

ASUS Zenfone 10
ASUS Zenfone 10

A tajvani média beszámolója szerint az ASUS vállalati átszervezésen megy keresztül, amely során csökkenteni fogják az alkalmazottak számát a cég PC osztályán Tajvanban és Kínában. Egy belső levél alapján úgy tűnik, hogy sok munkavállalót átsoroltak volna a mobilos divízióba, amely két részre szakad: Zenfone és ROG Phone. Ehelyett azonban sokan elbocsátásra kerültek.

ASUS Zenfone 10

Az informátorok szerint ez azért történt, mert az ASUS befejezi a Zenfone divíziót, és az ott dolgozó alkalmazottakat más osztályokba, vagy a ROG Phone csapatba helyezik át. A Zenfone 10 így az utolsó modell lesz ebben a 2014 óta futó sorozatban. A Zenfone sosem volt különösebben népszerű az Android világában, különösen az Egyesült Államokban. Viszont az utóbbi időben sok pozitív kritikát kapott, különösen a Zenfone 9 és 10 modellek, amelyek kitűnő akkumulátor-élettartammal, jó szoftverrel és kompakt kijelzővel büszkélkedhetnek.

Az ASUS egyelőre nem nyilatkozott hivatalosan erről, de a Digitimes már júliusban beszámolt a cég átszervezési törekvéseiről.