Az Arc böngésző, amelyet David Pierce a The Verge-től a “web operációs rendszereként” jellemez, március 30-án kap egy társalkalmazást iPhone készülékekre. Josh Miller, a The Browser Company, az Arc fejlesztőjének CEO-ja szerint az alkalmazás “még NEM cseréli le az alapértelmezett mobil böngészőt (egyelőre)”, de az Arc használói az asztali változatban megszokott funkciók közül legalább néhányhoz hozzáférhetnek.

Az App Store-ban található információk szerint az iOS böngésző lehetővé teszi a felhasználóknak az asztali fülek és Terek (fülcsoportok, felhasználói fiókok és rögzített oldalak) szinkronizálását, valamint a fehértáblához hasonló Easels és jegyzetek megtekintését. Ezenkívül az Arc-ban tárolt linkeket megoszthatják, amelyek később olvashatók lesznek.

Az Arc böngészőt rövidesen az iPhone készülékek is támogatják, de egyelőre nem helyettesíti a Safarit, állítja a cég vezérigazgatója

Az új kiadás azonban valószínűleg kevés segítséget nyújt azoknak, akik jelenleg nem használják az Arc-ot, legalábbis egyelőre. Ellis Hamburger, a vállalat szóvivője szerint az iPhone alkalmazást először egy Mac-en kell beállítani. (Az Arc egyelőre nem érhető el Windowson.) A Mac verzióhoz várólistára kell feliratkozni vagy egy Arc felhasználótól kell meghívót kapni.

Bár az Arc innovatív elképzeléseket hordoz az internet használatával kapcsolatban, ezeket az ötleteket nehéz átültetni a telefonokra. Logikus, hogy a The Browser Company először egy kiegészítő alkalmazást fejleszt ki, nem pedig egy teljes értékű böngészőt, de a korlátozott funkcionalitás csalódást okozhat azok számára, akik az Arc-ot minden eszközükön szeretnék használni. Hasonlóképpen, úgy tűnik, egyelőre még nincs iPad verzió.