Mark Gurman, a Bloomberg-nél dolgozó újságíró információi alapján az Apple az okosóra 10. évfordulóján, 2024-ben vagy 2025-ben mutatja be az új Apple Watch X-et. Az órát eredetileg 2014-ben ismertették, de csak 2015 áprilisában került piacra. Az idén várhatóan “9-es sorozat” néven érkező modellek után tehát jövőre már az új változatot is láthatjuk. Gurman szerint az új óra vékonyabb lesz, és az Apple új módszert tervez az óraszíjak rögzítésére.

Az Apple egy új szíjrögzítési rendszert tervez bevezetni az Apple Watch-hoz, amely lehetővé teheti az óra hosszabb üzemidejét és több új funkcióját. Ennek hátterében az áll, hogy a mostani szíjrögzítési módszer – amelyet azért tartottak meg változatlanul, hogy az új szíjak is illeszkedjenek a korábbi modellekhez – értékes helyet foglal el az órában. Ezt a területet felhasználhatnák nagyobb akkumulátor vagy más fejlesztések számára. Jelenleg egy mágneses rendszert próbálgatnak az Appel-nél, de Gurman szerint még kérdéses, hogy ez az újítás időben bekerül-e az Apple Watch X-be.

Gurman beszámolója szerint az Apple Watch X egy mikroLED kijelzőt kap, ami élesebb képet és szebb színeket biztosít, mint a korábbi OLED panelek. Habár nem esett szó egy újfajta, nem invazív vércukorszint-mérő szenzorról, amit sokan vártak, az új órán lesz egy vérnyomás-monitorozó szenzor. Ezt a funkciót más márkák, mint például a Huawei Watch D, már beépítették saját készülékeikbe.

Bármennyire is meglepő, az Apple Watch ma a legkeresettebb óra a világon, még a nagynevű márkák, mint a Rolex, Casio, Seiko és Timex előtt is, melyek a különféle árkategóriákat képviselik.

Fontos kiemelni, hogy az Apple Watch X és a prémium kategóriás Apple Watch Ultra két különálló termék. Gurman cikkében kifejtett információk alapján az Watch X a 10. sorozat frissített változata lesz.