Úgy tűnik, az Apple Watch nem invazív vércukormérő funkciója még jó ideig nem válik valósággá, a bevezetését a hírek szerint 3 és 7 év közötti időszakra prognosztizálják. A nem invazív vércukorszint-érzékelő technológia, amelyet az Apple fejleszt viselhető eszközök számára, életképesnek bizonyult, de még legalább néhány évig nem lesz elérhető az Apple Watch készülékekben.

Mark Gurman a Bloomberg számára írott “Power On” hírlevelében közölte, hogy az Apple-nek továbbra is finomítania kell az algoritmusokon és a fedélzeti szenzorokon, mint például a szilícium-fotonikai chipen, hogy azokat beépíthessék az Apple Watch készülékbe. Ennek részeként a technológiát le kell kicsinyíteni, hogy “az Apple Watch vékony és kis méretű házába illeszkedő modul” méretűvé váljon.

Gurman úgy véli, ez még “legalább további 3-7 évet” igénybe vehet.

Február végén Gurman beszámolt az érzékelő technológiáról, és azt írta, hogy forrásai szerint az Apple 12 évnyi munka után elérte a bizonyíték alapú koncepció szakaszát. Habár a technológia már működőképes, mérete még túl nagy ahhoz, hogy praktikus célra használható legyen.

A mérnökök jelenleg egy olyan iPhone méretű prototípuson dolgoznak, amely a felhasználó lábán működik. Ez jelentős méretcsökkentést jelent az előző, asztali változathoz képest, de még további miniaturizáció szükséges ahhoz, hogy az Apple Watch készülékekbe integrálható legyen.