A Google gyakran frissíti termékeit, különösen a dizájnt illetően. Azonban a fő alkalmazás, a Google Search egy ideje már nem kapott jelentősebb frissítést. Egy mostanában feltárt teszt azonban reményt keltett a felhasználókban.

Az Androidon futó fő Google alkalmazás nem igazán követte a Material You irányvonalat, de most végre tesztelik a kártyás felületet. A Material Design 3 dizájn útmutató már egy ideje az alkalmazások felhasználói felületének standardjává vált, és olyan alkalmazások, mint a Gmail, már alkalmazkodtak hozzá.

Mind világos, mind sötét módban működik a Google új kártyás felülete
Mind világos, mind sötét módban működik a Google új kártyás felülete

A Google Search eddig egy régebbi felületet használt. Azonban a legújabb tesztben egy friss dizájn tűnik fel, ahol a keresési eredmények külön-külön kártyákon jelennek meg. Úgy tűnik, mintha a keresősáv nagyobb lett volna, több információt megjelenítve, így a keresési eredmények könnyebben elérhetők.

Az alkalmazás háttere továbbra is egyszerű, nem követ különleges tematikát. Viszont a kártyás felületet már mind a világos, mind a sötét módban használhatjuk. Ezt az újítást a Google alkalmazás 14.31.19.29-es verziójában találták meg. Az információk alapján ez egy szerveroldali tesztelés eredménye lehet. Bár a kártyás rendszerrel a felület sokkal letisztultabbnak tűnik, mégsem alkalmaznak “dinamikus témázást”, vagyis a háttér színei nem befolyásolják az alkalmazás egyéb részeinek megjelenését.