Az Apple márkaboltok már elkezdték a Vision Pro nevű új termékük bevezetésének előkészületeit, ami arra utal, hogy a készülék hamarosan megjelenik a piacon. Mark Gurman, a Bloomberg újságírója szerint a Vision Pro ára 3 499 amerikai dollár lesz, ami körülbelül 1 185 000 forintnak felel meg.

Az Apple néhány kiskereskedelmi alkalmazottját Cupertino, Kaliforniába hívta, hogy betanítsák őket a Vision Pro használatára és értékesítésére. A terv az, hogy minden üzletből néhány embert küldjenek a központba képzésre, akik aztán visszatérve továbbadják a tudást a többi kollégának.

Apple Vision Pro
Apple Vision Pro

A cég korábban csak annyit közölt a dolgozóival, hogy a képzés 2024 elején lesz, körülbelül akkor, amikor a Vision Pro a piacra kerül.

Gurman szerint a szemináriumok szervezése már megkezdődött, és a konkrét képzési tevékenységek jövő év január közepén kezdődnek, minden alkalmazottnak két napos képzésen kell részt vennie.

Fontos megjegyezni, hogy a Vision Pro-t online is le lehet foglalni, de a felhasználók inkább a fizikai üzletekben szeretik megvásárolni. Kezdetben a termék csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, és még a kiskereskedelmi üzletben történő vásárláshoz is időpontot kell foglalni.

Az Apple Vision Pro egy mikro-OLED képernyővel rendelkezik, amely 23 millió pixeles felbontással és több mint 4K-s egyedi szemfelbontással büszkélkedhet. A fejhallgató párnái és pántjai szövetbéléssel készülnek, moduláris kialakításúak, és az Apple szerint hajlíthatóak, hogy különböző arc- és fejformákhoz illeszkedjenek.

A Vision Pro külső akkumulátorral rendelkezik, amely 2 órás üzemidőt biztosít, és egy “puha fonott kábelen” keresztül csatlakoztatható, így zsebben hordható használat közben. Egy M2 lapkával és egy új R1 lapkával van felszerelve. Az R1 lapka főként az adatátvitelért felelős, és egy új operációs rendszert, a visionOS-t használja.