Az Apple szabadalmazott egy érdekes megoldást, mely segít abban, hogy a jövő iPhone-ja immár huzat nélkül is használható legyen. A szabadalmat az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala (USPTO) adta ki, és a “Térbeli Kompozitok” nevet viseli. A dokumentum egy olyan hibrid anyagról szól, melynek köszönhetően a telefonok ellenállóbbá válnak a karcolásokkal szemben.

A szabadalmi leírásban szerepelnek bizonyos forgatókönyvek is. A fémből készült tokok szilárdságuknál fogva karcolásállóak lehetnek, viszont interferálhatnak a rádiójel átvitelével. A műanyag használata is szóba jöhet, ugyanis bizonyos mértékig véd a sérülésekkel szemben, de könnyen karcolódik és hajlamos deformálódni.

Az Apple újítása: Hibrid anyag teszi karcolásállóvá a jövő iPhone-jait

Ezen kívül említésre került a kerámia is, mely lehetővé teszi a rádiójel átvitelét, és ellenáll a karcolásoknak, de törékeny. Az Apple által gondolt megoldás egy olyan hibrid anyag, mely ezeket a különböző összetevőket egyesíti. Egy erősített műanyag szerkezetet alkalmaznak, melyet fémmel, kerámiával, üveggel és egyéb anyagokkal egészítenek ki.

Ezek az anyagok a műanyag réteg fölött helyezkednek el, hogy egyensúlyt teremtsenek az olyan tulajdonságok között, mint az ellenálló képesség, merevség, ütésállóság, rádióáteresztő képesség és karcolásállóság. Az Apple szabadalom említést tesz arról is, hogy a cég módosíthatja ezeknek az anyagoknak néhány szerkezeti tulajdonságát, mint például a keménység, rugalmasság vagy merevség.

A leírásban példát is hoznak, mely szerint az Apple megerősítheti a telefon szerkezetnek sarkait és a telefon egyéb területeinél is javíthat a karcolásállóságon. Ezt a hibrid anyagot alkalmazhatják telefonokon, órákon, táblagépeken, laptopokon és sok más terméken. Hogy a szabadalom valóban megvalósul-e, azt csak az idő fogja megmutatni.