Az Apple már egy ideje dolgozik saját 5G modemjén, de még mindig nem mutattak be olyan iPhone-t, ami ezt a belsőleg fejlesztett 5G lapkát tartalmazná. Jelenleg a márka a Qualcommra támaszkodik, és Ming-Chi Kuo népszerű elemző is megerősítette a korábbi jelentéseket, miszerint ez az állapot nem változik az elkövetkező két évben. Az Apple várhatóan 2025-ben fog áttérni saját 5G modemjeire.

Ez azt jelenti, hogy a következő iPhone 15, valamint a jövő évi iPhone 16 sorozat még a Qualcomm 5G modemjeit fogja használni. Az iPhone 17 lehet az első készülék, ami már az Apple által fejlesztett 5G modemmel kerül piacra. Azt is hallottuk, hogy az iPhone SE 4 megjelenése, ami szintén az Apple saját 5G lapkáját fogja tartalmazni, 2025-re csúszik. Még nincsenek részletes információk az Apple 5G modemjeiről, ezért nem világos, milyen előnyöket és fejlesztéseket hozhatnak az iPhone-ok számára a Qualcomm 5G lapkáihoz képest.

Korábban idén azt is hallottuk, hogy az Apple tervezi saját fejlesztésű chipek bevezetését az iPhone-ok Bluetooth és Wi-Fi funkcióinak irányítására. Az első ilyen telefon, amely ezt a technológiát használná, várhatóan 2025-ben kerül piacra. A technológiai óriás azt is fontolgatja, hogy összevonja a vezeték nélküli és mobil kommunikációs lapkákat, hogy csökkentse a gyártási költségeket és növelje az energiahatékonyságot.