Friss hírek szerint nemcsak a Samsung dolgozik intelligens gyűrűn, hanem az Apple is. A cég egy közelmúltban felfedezett szabadalom alapján az új eszköz valójában egy kompakt kialakítású gyűrű, amely nyomásérzékelőkkel rendelkezik az adatbevitelhez. Emellett rezgéses visszajelzéssel is jelezni fogja a beérkező üzeneteket és értesítéseket.

Apple iRing
Apple iRing

A szabadalom szerint ez az intelligens gyűrű többféle vezeték nélküli eszköz irányítására is használható lesz. Például indíthatunk vele időzítőt vagy sportaktivitást a MI okosórán, de a vezeték nélküli fülhallgatók vezérlése is lehetséges lesz vele. Sőt, még a táblagépünkön, laptopunkon is görgethetünk, és háztartási elektronikai eszközöket is irányíthatunk, mint például egy lámpa bekapcsolása vagy a tévécsatorna váltása. Persze az Apple Vision Pro-ról sem kell megfeledkeznünk.

Apple iRing

A cég még nem erősítette meg, hogy mikor fogják piacra dobni ezt a terméket, de a Samsung is hamarosan bemutatja saját Galaxy Ringjét. Elképzelhető, hogy az Apple a következő évben fogja bemutatni a saját verzióját, hogy ne maradjon le a versenyben.

Ha többet szeretnétek megtudni az Apple eredeti szabadalmáról, itt találjátok.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!