Samsung a júliusi hónap végén mutatta be Galaxy Watch6 okosóra-sorozatát. A termékcsalád nem csak alapváltozatokban érkezett, hanem Classic modellekkel is, amelyek forgógyűrűvel rendelkeznek a számlap körül, és ezzel segítik a navigációt. A dél-koreai cég most egy különleges változatot jelentett be, melynek neve Galaxy Watch6 Classic Astro Edition. Az említett forgógyűrű astroláb ihlette dizájnnal bűvöl el, amely egy múltbeli eszköz volt az idő és helymeghatározásban.

Samsung Galaxy Watch6 Classic Astro Edition
Samsung Galaxy Watch6 Classic Astro Edition

Ez az első alkalom, hogy a Samsung Közel-Keleten és Észak-Afrikában indít egy különleges kiadású terméket. Nem biztos még, hogy Európába is eljut-e, de már több MENA régiós országban kapható. Az astroláb azért került a koncepció középpontjába, hogy tisztelegjen a régió tudományos öröksége előtt, különösen az idő, az asztronómia és a matematika területén.

A Galaxy Watch6 Classic Astro Edition egy 47mm-es változatban kerül forgalomba, és egy “Black Astro” nevezetű forgógyűrűt, plusz egy textil anyagú kiegészítő szíjat is tartalmaz. Az okosóra szoftverében exkluzív watch face-ek és új funkciók is találhatók, például iránytű és a napszakokat vagy holdciklusokat követő alkalmazások.

A termék már kapható az Egyesült Arab Emírségekben, Kuvaitban, Katáriban, Bahreinben, Ománban, Szaúd-Arábiában, Irakban, Egyiptomban, Jordániában, Törökországban és Marokkóban.

Magyarországon egyelőre csak a standard változat érhető el. A 47mm-es, LTE képes modell ára 199 990 forint.