Az Apple néhány órával ezelőtt bemutatta a legújabb ősz végi eseményén az új iMac-et, amely az M3 lapka legújabb generációját alkalmazza. Közel 3 év telt el az utolsó iMac óta, így az új modell örömmel fogadott.

Az Apple bemutatta a 24 hüvelykes új iMac-et a legújabb M3 lapkával
Az Apple bemutatta a 24 hüvelykes új iMac-et a legújabb M3 lapkával

A dizájn nagyjából megegyezik az elődével, és ez a minden egyben számítógép most gyorsabb és hatékonyabb. A képernyő változatlanul 24 hüvelyk, 4.5K felbontással. Az M3 lapka az M1-es generációt követi, tehát jelentős előrelépésről beszélünk. Az M3 az iPhone 15 Pro A17 Pro-n alapul és 3 nanométeres technológiát alkalmaz.

Az Apple bemutatta a 24 hüvelykes új iMac-et a legújabb M3 lapkával

Az új iMac 2023-ban többek között hardveres ray tracinggel és dinamikus gyorsítótárral rendelkezik. Akár 30%-kal nagyobb teljesítményt kínál magonként az M1-hez képest és 15%-kal az M2-höz viszonyítva. Kevesebbet fogyaszt az előző lapkáknál, még több teljesítményt nyújtva. Az árak változatlanok maradtak: az alapváltozat 1299 dollár, amely 256 GB tárhelyet és 8 GB RAM-ot tartalmaz.

Elérhető 24 GB RAM-mal és 2 TB tárhellyel. A készülék rendelkezik Touch ID-vel, Bluetooth 5.3-mal, Wi-Fi 6-tal és hét különböző színben kapható. A macOS Sonoma rendszer fut rajta, 6 integrált hangszóróval és Full HD Facetime HD kamerával. Az Apple azt is ígéri, hogy a készülék mikrofonjai “stúdió minőségűek”.