Az Apple október 31-ei, Halloweenhez kapcsolódó eseményén három új, erős lapkát mutatott be: az Apple M3-at, az Apple M3 Pro-t és az Apple M3 Max-ot. Ezek a lapkák 3 nanométeres technológiát használnak, az A17 Pro mintájára. Grafikai egységük kiválóan alkalmas játékokhoz, és Dynamic Caching funkcióval is rendelkeznek.

Apple M3
Apple M3

Ezek az új lapkák hardveresen gyorsított ray tracinget és watt per teljesítményben kiváló teljesítményt kínálnak. Az M1-hez képest fele annyi energiát használnak fel azonos vagy még jobb grafikai és általános teljesítmény érdekében. A lapkába épített Neural Engine most 16%-kal gyorsabb, mint az M2-es verzióban, és akár 128 GB RAM támogatása is elérhető.

Apple M3

Az esemény során gyakran említették a játékokat, például a Baldur’s Gate 3 és a Myst újraváltozatát. Mi is az a Dynamic Caching? Ez a funkció valós időben teszi lehetővé a memória hardverszintű helyfoglalását, szemben a szoftveres memória-foglalással. Az új Mesh Shading funkció pedig segíti a bonyolultabb játék- és 3D videó forgatókönyvek renderelését.

Apple M3 Pro

Egy kevésbé nagy horderejű, de mégis fontos bejelentés, hogy az összes M3 lapka AV1 dekódolást tartalmaz, ami gyorsabb, magas minőségű videók renderelését teszi lehetővé.

Apple M3 Max

Tekintsd meg az egyes CPU-k jellemzőit:

    • M3: 8 mag, 10 magos grafikus egység, akár 24 GB RAM
    • M3 Pro: 12 mag, 18 magos grafikus egység, akár 36 GB RAM
    • M3 Max: 16 mag, 40 magos grafikus egység, akár 128 GB RAM