Az Apple, amelynek digitális asszisztense, a Siri, a megjelenésekor óriási hatást gyakorolt, mostanra azonban elmaradt a Google Assistant mögött, új területekre készül betörni. Az amerikai tech óriás a generatív mesterséges intelligencia (MI/AI) területén keres szakértőket, ezzel világossá téve, hogy komolyan tervezi megtámadni a piacot a ChatGPT-vel szemben.

Az Apple erősíti MI csapatát, szem előtt tartva a ChatGPT kihívását

Nemrég derült ki, hogy az Apple megtiltotta a ChatGPT és hasonló OpenAI megoldások belső használatát a munkatársak körében. Ebben nem ők az egyetlenek, ugyanis korábban a Samsung, a Verizon és a Deutsche Bank is hasonló döntést hozott a OpenAI eszközeinek tiltásával kapcsolatban.

Az új munkahelyeket illetően mintegy 50 lehetőség található az Apple amerikai karrier oldalán, ami azt jelzi, hogy a cupertinói cég komolyan keres olyan tehetségeket, akik segíthetnek kifejleszteni a jövő AI megoldásait és versenyre kelhetnek az OpenAI által kínáltakkal.

Meg kell jegyeznünk, hogy az Apple sosem volt az ilyen technológiai újítások élharcosa, és most sem az, amikor a mesterséges intelligencia chatbotok kerülnek előtérbe. Jó néhány évbe telhet, mire az iPhone készítője előrukkol egy ilyen fejlesztéssel.