Ez nem az első, és biztosan nem az utolsó alkalom, amikor a ChatGPT megoldás betiltásáról hallunk, és miután olyan példákat láttunk, mint Olaszország, amely blokkolta ennek a chatbotnak a használatát, most egy nagy techipari név hozta meg ugyanezt a döntést.

A Samsung a cégen belül betiltotta a ChatGPT használatát, miután a vállalat alkalmazottai véletlenül szivárogtattak ki adatokat. A Bloombergen keresztül megtudott információk szerint több Samsung-alkalmazott érzékeny adatokat töltött fel a ChatGPT platformra.

A Galaxy sorozat készítője attól tart, hogy az ilyen AI platformokra továbbított adatok külső szervereken tárolódnak, ami megnehezíti az érintett adatok visszaszerzését és törlését, amelyek más felhasználók számára is kiszivároghatnak. A ChatGPT betiltása csak a cégen belül érvényes, PC-ken, táblagépeken és telefonokon, anélkül, hogy befolyásolná az ügyfeleknek eladott eszközöket.

Azok az alkalmazottak, akik ilyen érzékeny adatokat szivárogtatnak ki a ChatGPT-vel folytatott beszélgetéseik során, elbocsátás és súlyos bírságok kockázatát vállalják. Egy másik részlet, amelyet megtudunk, az, hogy a Samsung saját belső AI megoldásokon dolgozik a dokumentumok fordítására és összefoglalására, valamint olyan módszereken, amelyekkel blokkolni lehet a vállalat érzékeny adatainak külső szolgáltatások felé történő feltöltését.