Az eddig rendelkezésre álló információk szerint az iPhone 15 sorozat bejelentését szeptember 13-án tervezik. A napokban azonban új információk láttak napvilágot az új Apple készülékek gyártásáról. Úgy tűnik, hogy az Apple csökkentette a gyártási célját az iPhone 14-hez képest.

A Cupertino-i cég belső elemzéseket és előrejelzéseket végzett, amelyek szerint várhatóan kevesebb iPhone 15-ös modellt fognak eladni, mint az iPhone 14-eseket. Ez az előrejelzés összhangban van Ming-Chi Kuo elemző augusztus eleji becslésével, aki szerint “az idei évben az új iPhone modellek iránti kereslet alacsonyabb lesz, mint 2022-ben”.

Vannak azonban olyan vélemények is, amelyek szerint az iPhone 15 szállításai stabilak maradnak. A legfrissebb elemzés ezen a téren Jeff Pu elemzőtől származik (forrás: 9to5mac), aki szerint az Apple csökkentette a megrendeléseit 83 millió darabról 77 millióra az egész 2023-as évre. Az okok között a beszállítókkal kapcsolatos problémákat és a csökkenő keresletet említik.

A fő probléma a Sony CMOS kamera szenzorokkal és az új Pro modellek titánium keretével, valamint az új, keskenyebb kijelzőkerettel van. Lehet, hogy a Pro modellek árának növekedése is elriasztja a közönséget. Arról beszélnek, hogy akár 100-200 dolláros áremelés is lehetséges. Az Apple az USA-ban nem emelte az iPhone árát 2017 óta, tehát ideje, hogy ezt a megközelítést is lássuk.

Az árakat azonban az USA-n kívül emelték tavaly például a dollár erősödésének kompenzálására.