Mindannyian régóta vártuk, de az Apple végre kész arra, hogy a legújabb MI technológiával frissítse az asztali iMac-et a “Rémisztően gyors” esemény keretében, ma. És az iMac hű marad ehhez a gyors ígérethez.

Mark Gurman által az október 30-i bemutató előtt közölt információk rávilágítanak az asztali számítógépek közötti versenyre, és arra, hogyan hozták fel magukat a versenytársak az Apple Silicon fejlesztésekhez képest. Ez különösen az iMac kedvelőinek kínál érdekes betekintést. Az Apple ugyan bevezette az innovatív ARM-alapú Apple Silicon technológiát az iMac-ben az M1 lapka formájában, de azóta a rendszer nem kapott további frissítéseket.

Míg a MacBook Air és a MacBook Pro laptopok határokat törtek az energiahatékonyság és a hordozhatóság terén, míg a Mac Studio egy teljesítmény-orientált asztali gépként jelent meg a semmiből, és a Mac Pro újra definiálta a munkaállomás várakozásait, az iMac az első generációs lapkánál maradt.

De úgy tűnik, ez most változni fog: az Apple egy új iMac-cel rukkol elő, amely átugorja az M2 lapka generációt és egyből az új 3 nm-es M3 Apple MI-t veszi alapul.

Egyelőre úgy tűnik, nincsenek tervek új MacBook Air vagy 13 hüvelykes MacBook Pro bevezetésére. Az iMac lesz tehát az első, ami az M3 lapkát kapja meg. Mindeközben az M3 Pro és M3 Max MacBook Pro modellek is tervben vannak. Az M2 frissítés elmaradása miatt az iMac 2021 óta nem kapott újítást, ami az Apple gyors tempójához képest hosszú idő.