Az Amazfit márka az elmúlt években jelentős növekedést ért el, és a Garmin és Fitbit olcsóbb alternatívájává vált. Most két új órát mutatnak be, amelyek a futást kedvelők számára készültek: Az Amazfit Cheetah és az Amazfit Cheetah Pro.

Cheetah Pro

Az Amazfit bemutatja a Cheetah és Cheetah Pro futóórákat, kétutas GPS-szel és koronagombbal

A Cheetah Pro egy prémium kategóriás óra az elit futók számára, akik optimalizálni szeretnék teljesítményüket. 1,45 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkezik, Always On funkcióval és 480 x 480 pixeles felbontással. Gorilla Glass 3 védőüveg és akár 1000 nit fényerő is a tulajdonságai között szerepel. Több mint 100 watch face megjelenítését támogatja.

Az Amazfit bemutatja a Cheetah és Cheetah Pro futóórákat, kétutas GPS-szel és koronagombbal

Az óra titán ötvözetből készült házzal és megerősített polimerrel rendelkezik, így alacsony a tömege. A Cheetah Pro műanyag szíjjal rendelkezik, amely ellenáll a verejtékezésnek, 22 mm széles és 150-220 mm között állítható a hossza. Koronagombot és egy további fizikai gombot is találunk rajta. A MI-alapú Zepp Coach rendszere a felhasználók célgazdálkodásának támogatására szolgál, amely hetente módosul a futó teljesítményének és állapotának függvényében.

Egyes országokban a Zepp Coach MI-alapú chatbotot is kap, amely a sporttal kapcsolatos kérdésekre válaszol. A Track Run Mode adatokat nyújt az időről, távolságról, futási tempóról minden körre nézve. Megjegyzendő a MaxTrack GPS technológia is, amely kétutas (dual band) GPS-antennákat használ, így szinte 100%-ban képes rögzíteni a műholdas jeleket, és csökkenti a magas épületek és fák okozta zavarokat.

A Cheetah Pro offline térképekkel, alvás- és stresszmonitorozással, pulzus- és SpO2-mérővel, Amazon Alexa támogatással, Bluetooth 5.3-as és 2.4 GHz-es Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik. A 440 mAh-s akkumulátor 2 óra alatt tölthető fel és akár 14 napos használatot (intenzív használat mellett 7 napot) biztosít. 5 ATM tanúsítvánnyal rend díszíti és mindössze 43 gramm a súlya. A készülék ára hozzávetőleg 102 000 forint (273 euró).

Amazfit Cheetah

Az Amazfit bemutatja a Cheetah és Cheetah Pro futóórákat, kétutas GPS-szel és koronagombbal

Az Amazfit Cheetah két változatban érkezik: kerek és négyzet alakban. Az Amazfit Cheetah (Round) adatait ismerjük, így arról fogunk beszélni. Ezt a modellt a “hatékonyabb edzésre törekvő amatőr sportolók praktikus órájaként” hirdetik. Nagyrészt a Pro modell specifikációival rendelkezik, a dizájn és a képernyő mérete jelenti a különbséget.

Az Amazfit bemutatja a Cheetah és Cheetah Pro futóórákat, kétutas GPS-szel és koronagombbal

A Cheetah 1,39 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, 454 x 454 pixel felbontással. A ház megerősített polimerből készült, nem titánból, a szíj pedig folyékony szilikonból. Az óra 47 grammot nyom. Nincs mikrofonja vagy hangszórója, nem támogat Bluetooth hívásokat, nincs Wi-Fi kapcsolata. Szürke színben érkezik, és hozzávetőleg 78 000 forintba (210 euró) kerül.