Az Apple a hivatalos Newsroom weboldalán jelentette be a WWDC23-as eseményt, mely június 5. hetében kerül megrendezésre. Az esemény során bemutatásra kerül az iOS 17, az iPadOS 17, a macOS 14 és a watchOS 10, melyek bétaverziói a regisztrált fejlesztők számára elérhetőek lesznek. Susan Prescott, az Apple fejlesztői kapcsolatokért felelős alelnöke szerint a WWDC 2023 különleges esemény lesz, ahol a szoftveres bejelentések mellett találkozhatunk új hardverekkel is.

A pletykák azt jelzik, hogy a vegyes valóságú headsetet is bemutatja a cég, melynek első generációja magas áron érkezhet, hiszen nem az átlagos felhasználókat célozzák meg vele. A következő generációk várhatóan olcsóbbak lesznek, hogy a tömegpiac számára is vonzóbbak legyenek.

A közvetítés ingyenesen elérhető lesz a YouTube-on és az Apple honlapján, emellett a regisztrált fejlesztők személyesen is részt vehetnek a korlátozott létszámú eseményen az Apple Parkban. A közvetítés után az eseményt ugyanezen platformokon tekinthetik meg az érdeklődők.

A WWDC szokás szerint a szoftverekre fókuszál, így nem láthatjuk az iPhone 15-öt, az iPhone 15 Pro-t vagy az Apple Watch Series 9-et. Ugyanakkor elképzelhető, hogy találkozhatunk a pletykák szerint érkező Mac Pro-val és a vegyes valóságú headsettel. Összességében a WWDC 2023 konferencia izgalmas újdonságokat hozhat a fejlesztők és az érdeklődők számára.