Az Apple bejelentette, hogy idén a 2023-as WWDC (Worldwide Developers Conference) konferenciát június 5-től 9-ig tartják. A konferencia elsősorban fejlesztők számára készül, és az első napján szokták bemutatni az új termékeket. Idén várhatóan az iOS 17-et és a RealityPro virtuális valóság sisakot is bemutatják.

A MacRumors értesülései szerint az új iOS változat jelentős változásokat hozhat a Control Center terén. A Control Center egy olyan menüt takar, amely 10 évvel ezelőtt, az iOS 7 debütálásakor jelent meg, és gyors hozzáférést biztosít a Wi-Fi-hez, Bluetooth-hoz, fényerőhöz, hangerőhöz és más gyorsgombokhoz. Az iOS 11 megjelenésekor, 2017-ben tovább fejlesztették, de azóta nem történtek nagy változások.

Az iOS 7-ben a menüt az aljáról felfelé húzva lehetett előhozni, míg az iOS 11-től a jobb felső sarokból lefelé húzva érhető el. Kíváncsian várjuk, hogy az Apple milyen változtatásokat eszközöl a Control Centerb-en az utolsó módosítás óta eltelt 6 év alatt.

Az iOS 17 nemcsak esztétikai változásokat hozhat, hanem stabilitási és teljesítménybeli fejlesztéseket is. Emellett pletykák szerint az Apple támogatni fogja a harmadik féltől származó alkalmazásokat (sideloading), ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy alternatív app store-okat is használjanak. A CarPlay élménye is javulhat, és a Siri is frissülhet.

Az Apple nagy figyelmet fordít a RealityPro kiterjesztett valóság sisakra is. Ez egy teljesen új operációs rendszert kap, az xrOS-t, és a vállalat szerint megváltoztathatja a világgal való interakciónkat. Nagy valószínűséggel a WWDC 2023-as konferencián, június 5-9 között bemutatják az új eszközt.