A Samsung legújabb hajtogatható telefonjai, a Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 várhatóan idén augusztusban debütálnak. A hírek szerint mindkét modell új színekben érkezik, emellett az előzetes renderképek és pletykák alapján újdonságokat is hoznak a tervezésben.

A Display Supply Chain Consultants-nál dolgozó Ross Young Twitter-bejegyzésében osztotta meg a legfrissebb információkat. A Galaxy Z Flip 5 négy színben jelenik meg: bézs, szürke és világosrózsaszín. A Galaxy Z Fold 5 viszont három színben érkezik: fekete, bézs és világoskék. A Bespoke program keretein belül egyedi színvariációkra is lehetőség nyílhat.

Mindkét telefon nemrég egy online benchmark teszten jelent meg, ahol az eredmények alapján a teljesítményük összehasonlítható a Galaxy S23 Ultra modellével. A teszt során megerősítést nyert a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processzor jelenléte a készülékekben.

A korábbi szivárgások szerint a Galaxy Z Flip 5 nagyobb, 3,4 hüvelykes külső kijelzővel rendelkezik, valamint egy dupla kamerával és egy 6,7-6,8 hüvelykes AMOLED belső hajtogatható kijelzővel, amely 120 Hz-es képfrissítési rátát kínál.

A Fold 5 esetében a külső megjelenés nagyjából azonos marad elődjével, de a kamera modul dizájnja a Galaxy S23 ihlette. A zsanér is megváltozik, “csepp alakú” mechanizmusra cserélve. Az információk szerint a Z Fold 5 vékonyabb és könnyebb lesz, mint a Fold 4.

A Samsung hajtogatható telefonjai egyre népszerűbbek a felhasználók körében, így a vállalat minden bizonnyal továbbra is fejleszti ezt a termékcsaládot. A Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 augusztusi bemutatása alapján hamarosan többet megtudhatunk a készülékek újdonságairól és pontos specifikációiról.