A Xiaomi legújabb hajlítható telefonja, a Mix Fold 3 bemutatója a nyár végén várható. Ez a készülék az eddig nagy népszerűségnek örvendő hajlítható telefonmodell-sorozat legfrissebb tagja lesz. Az új készülék a várakozások szerint számos innovatív tulajdonsággal rendelkezik majd, mint például a képernyő alatti kamera, ami észrevehetetlenné teszi a kamera jelenlétét, valamint a 50W-os vezeték nélküli töltési képesség, ami hihetetlenül gyors energiaellátást biztosít.

Az új készülék a Snapdragon 8 Gen 2 lapkát és egy periszkópos kamerát tartalmaz. Az eszköz vízálló kivitelben érkezik IP minősítéssel. A Digital Chat Station nevű blogger fedte fel a telefon legújabb műszaki jellemzőit, kiemelt figyelmet szentelve a képernyő alatt elhelyezkedő szelfikamerának.

A Xiaomi Mix Fold 3 szelfikamerája a képernyő alá kerül, vízálló kialakítása lesz és 50W-os vezeték nélküli töltést ígér

Úgy tűnik, a Mix Fold 3 hajlítható telefon 5X-es optikai zoomot kínál majd. Az eszköz 50W-os vezeték nélküli töltés biztosít, és a Xiaomi állítólag egy különleges, Explorer nevű változaton is dolgozik. Ez a különleges változat a Mix Fold 3 bemutatóján lesz látható, de nem kerül majd forgalomba. Az új modell bemutatója várhatóan augusztusban lesz.

Az előző modell, a Mix Fold 2, jó benyomást tett a felhasználókra, mivel vékonyabb és könnyebb volt, mint a Galaxy Z Fold 4. Emellett a készülék két része tökéletesen záródott. A Mix Fold 2 hardvere a Snapdragon 8+ Gen 1 lapkát, egy 8,02 hüvelykes hajlítható LTPO OLED kijelzőt, egy 6,56 hüvelykes AMOLED borítókijelzőt, valamint egy háromlencsés kamerát tartalmazott, amelyben volt egy 2X-es optikai zoommal rendelkező telefotó kamera is.