A tavalyi Mate 50 Pro igazán vonzó készülék volt, ami nemcsak a kinézetre, de a remek funkciókra is vonatkozik, mint például az elsődleges hátlapi kamera változó rekesze, a 6 méter vízállóság, a Huawei saját, tartós Kunlun üvege, műholdas kapcsolat és az alacsony akkumulátor töltöttségi szintű vészhelyzeti mód.

A tavalyi Mate 50 sorozatban használt fényképezési rendszer a Huawei saját XMAGE mobil fényképezési platformja volt. A Huawei és a fotózási vállalat, a Leica közötti szerződés állítólag 2021-ben járt le, és most a Leica fényképezési platformját kizárólag Xiaomi telefonokon használják. A Mate 50 sorozat kameramodulja kerek volt, a Mate 50 Pro pedig egy 50MP-es érzékelővel rendelkezett, f/1.4 – f/4.0 állítható rekeszértékkel és optikai képstabilizációval (OIS), egy ultranagy látószögű kamerával, amelyet egy 13MP-es érzékelő és f/2.2-es rekeszérték támogatott, valamint egy telefotó periszkóp lencsével, amely egy 64MP-es érzékelőt kapott 3,5x-es optikai zoom képességgel.

A Huawei Mate 60 Pro új külsőt mutat az XMAGE kameramodul számára

@RODENT950 szerint a Huawei Mate 60 sorozat jelenleg 5 különböző modellből áll, ami azt jelenti, hogy láthatunk egy középkategóriás Mate 60 E-t, a Mate 60-at, Mate 60 Pro-t és a Mate RS-t. Ez csak négy modell, de az ötből egy jelenleg fejlesztés alatt álló modell törölhető. A Mate 60, Mate 60 Pro és Mate 60 RS várhatóan a Snapdragon 8 Gen 2 SoC által lesz hajtva, a 5G kapcsolat letiltásával.

A Mate 60 sorozat kameramodulja kissé eltérőnek tűnik a tavalyi modellekhez képest, a tipster által közzétett render alapján. A teljes kör helyett két félkörből áll, középen egy vízszintes sávval, amely megegyezik a telefon hátuljának színével. Ha pedig a renderen látható Mate 60 egység színére lennél kíváncsi, az lila.

Még sok idő áll rendelkezésre a Mate 60 bemutatásáig, ami azt jelenti, hogy több szivárgást is láthatunk a közeljövőben. Ha nagy Huawei rajongó vagy és várod a vállalat 2023-as legjobb telefonjának bemutatását és megjelenését, akkor érdemes ide rendszeresen visszanézni a legfrissebb hírekért.