A Samsung Galaxy S23 sorozatának piaci megjelenése a globális piacon is örömteli hírekkel járt, ugyanis az európai vásárlók, akik korábban az Exynos processzorral találkozhattak, most a teljesítményorientált Snapdragon 8 Gen2-vel találkozhattak, helyzetüktől függetlenül. Sőt, az S23 vásárlók nem a Snapdragon 8 Gen2 alapverzióját kapták meg, amely szinte minden 2023-as csúcsmodellben megtalálható, hanem egy kizárólagos, nagyobb órajellel rendelkező verziót.

A Samsung veszít, a felhasználók nyernek: a Snapdragon 8 Gen2 sebességnövelt változata szélesebb körben lesz elérhető

Ahogy azt várni lehetett, ez a kizárólagosság nem tartott sokáig, így a szóban forgó processzor hamarosan más márkák telefonjaiban is megjelenik. Ezt az információt a neves információforrás, a Digital Chat Station tárta fel, amely szerint a különleges CPU már nem csak a Samsung felhasználóinak lesz elérhető.

Emlékeztetőül, a Snapdragon 8 Gen2 Galaxy S23-ban található verziója a Cortex-X3 teljesítmény magját 3,36 GHz-en futtatja, szemben a többi zászlóshajóban található SD 8 Gen2 3,2 GHz-es értékével. A mostantól nagyobb teljesítményű lapkát más okostelefonokban is láthatjuk, a lehetséges márkák listája pedig olyan neveket tartalmaz, mint az ASUS, OnePlus, Redmagic vagy Xiaomi.

A két lapka sebességében mutatkozó különbség a CPU esetében 5%, a GPU esetében pedig 5,7%, ami az S23-nak nagyobb single-core teljesítményt és képfeldolgozásban is további előnyöket nyújtott.