Egy Windows 11 előzetes verziója került napvilágra ezen a héten. A 21380-as verzió még soha nem volt nyilvánosan bejelentve, így a rajongók mélyre ástak a verzió részleteiben, hogy lássák, mi található a korai Windows 11 buildben. Egy furcsa Windows 10 és 11 keveréket találtak, valamint egy egyedülálló alapértelmezett háttérképet.

A Windows 11 előzetes verziója egyedülálló háttérképet tár fel

A nyilvános Windows 11 buildjeivel és virágos háttérképükkel ellentétben, az előzetes 21380-as verzióban módosított Windows 10 háttérkép található (@XenoPanther szerint), ami eltér attól, amit korábban láthattunk. Ez a harmadik változata a képnek, amelyet a Microsoft 2015-ben mutatott be (itt tekinthető meg, hogyan készítették), valamivel halványabb fényekkel és visszafogottabb színekkel.

Nem ismerjük a háttérkép mögötti történetet, de sokan azt mondhatják, hogy a Windows 10 korszak végét jelképezi a fények lemenetelével. Mindenesetre ez egy remek háttérkép és nagyszerű kiegészítője lehet a képgyűjteményünknek. Az új képen kívül a 21380-as verzióban nincs semmi újdonság vagy korábban nem látott funkció. És mint a legtöbb előzetes verzió, ez is tartalmaz hibákat és befejezetlen funkciókat.

Ez nem az első Windows 11 build, amely a nyilvánosság elé kerül, és nem is az első prototípus háttérkép. 2021 nyarán, csupán néhány nappal a Windows 11 nyilvános bemutatója előtt, a 21996-os verzió kiszivárogtatta a közelgő operációs rendszer néhány funkcióját. 2022-ben a felhasználók felfedeztek egy korai “sziromszerű” verziót az alapértelmezett virágos háttérképről.

Ha több lenyűgöző háttérképet szeretnél számítógépére, nézd meg ezt a hivatalos modern változatát a legendás Windows XP “Bliss” háttérképnek. Valaki úgy döntött, hogy megvizsgálja, mi található a virágos háttérkép alatt, és mesterséges intelligencia segítségével kibővítette a képet. Végül a Microsoft az MI-alapú hatásokon dolgozik az asztali háttérképekhez. Bár a funkció még nem elérhető tesztelésre, itt megnézheted, hogyan működik.