Történetesen, vagy sem, pont azon a héten, amikor a Sony Xperia 1 V Európában előrendelésre került, hírek érkeznek a japán cég következő zászlóshajójáról, az Xperia Pro-I II-ről. Ha az Xperia 1 V már a szenvedélyesek telefonja, akkor a Pro változat még szűkebb közönséget céloz meg, például a Sony Alpha ökoszisztémában mélyen elkötelezett fotósokat.

Sony Xperia Pro-I II

Az új információk egy telefonvázlatot is magukkal hoznak, ami a hátul középre helyezett, nagy modulú duális kamera jelenlétét árulja el. Úgy tűnik, ezek a modulok két egyhüvelykes szenzort rejtenek, míg az előd csak egy ilyen szenzorral rendelkezett.

Sony Xperia Pro-I II

További értesüléseink szerint a jövőben egy nagyobb, egyhüvelyknél nagyobb speciális szenzorral rendelkező Sony okostelefon is piacra kerülhet. A részletek jelenleg még csak pletykaszinten vannak, de emlékeztetünk, hogy az Xperia Pro-I 2021 októberében debütált, így a következő modell hasonló időzítéssel várható.

Az Xperia 1 V-hez hasonlóan a jövendőbeli okostelefon is natív támogatást fog nyújtani a Sony Alpha eszközök számára. A várható ár igen borsos lesz, 1500 eurónál (~556 ezer Ft) is magasabb.